Viimeisellä rannalla

Tarjokkaita neljänneksi ekosysteemiksi

Posted on: helmikuu 19, 2013

  • Kategoria(t): Media-asiaa
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Tarjokkaita neljänneksi ekosysteemiksi

Applen tuotekehityksen viettäessä hyvin ansaittua lomaa, on Googlen Android, ja erityisesti Samsung puhelinvalmistajana, innovoinut itsensä sekä myyntimäärissä, että käytettävyydessä kauas iPhonen edelle. Mobiili Windows 8 on vielä kaukana perässä, mutta se saamat positiiviset arviot ovat nostamassa sitä pienin askelin kohti suurempia myytilukuja. Kyseessä on kuitenkin useiden vuosien projekti ja riippunee siitä kauanko Apple viettää hiljaiseloaan.

Silti mobiilikäyttöjärjestelmien kehittäjiksi on vielä tunkua. Uudet innovatiiviset ideat, erityisesti mittavien volyymien ja pienten katteiden peruspuhelimissa, esitelleet suomalainen Jolla ja tällä viikolla testiversion julkaisevan Ubuntu ovat vahvoilla. Mukaan haluavat ainakin Samsungin Bada ja Linux -variantti Tizen.

Ubuntu Phone

Ubuntun testiversion voi ensivaiheessa asentaa, erikoista kyllä, Googlen lippulaivapuhelimiin, eli Samsungin Galaxy Nexus ja LG:n Nexus 4 -malleihin. Varsinainen julkistus puhelinmalleineen tulee tapahtumaan lokakuussa 2013 ja laitteiden odotetaan olevan volyymimyynnissä viimeistään vuonna 2014.

Mainokset

On Twitter

Vierailijat

Mainokset